Naš projekt

Vizija o Radoboju kao jakoj, razvijenoj i bogatoj općini, u kojoj se cijene rad i kultura i gdje je budućnost svakog čovjeka sigurna, pretočena je u projekt “Radoboj – Zeleni otok”.

Ulagački kapaciteti Općine Radoboj predstavljeni su brojnim zainteresiranim domaćim i stranim ulagačima i na Prvom specijaliziranom sajmu investicija i investitora REXPO u travnju 2012. Načelnik Općine Anđelko Topolovec je tijekom sajma zainteresiranima detaljno prikazao kakvim vrijednostima općina raspolaže, a to su, prije svega, očuvana prirodna baština, razvoj turizma i poduzetnička zona, mogućnost korištenja i ulaganja u obnovljive izvore energije i ulaganje u obnovu objekata kako bi se učinili energetski efikasnima.

Rekonstrukcija stare zgrade škole u Radoboju, koja će biti prva energetski učinkovita zgrada u Krapinsko-zagorskoj županiji, konkretan je primjer u kojem smjeru se planira gradnja. Futuristički plan uređenja iste zgrade kao muzeja nije samo projekt koji je ugodno iznenadio Europu, nego predstavlja javno pokazivanje smjera u kojem bi trebao ići razvoj hrvatske kulture.

“Radoboj – Zeleni otok” nudi bezbrojne mogućnosti svim ulagačima, od javno-privatnog partnerstva do razvoja turizma, novih tehnologija i energetike.